După Angela Merkel, şi Boris Johnson cere explicaţii Rusiei pentru tenativa de otrăvire a lui Navalnîi: Este revoltător că a fost utilizată o armă chimică

  • Premierul britanic Boris Johnson a luat atitudine şi cere răspunsuri liderilor de la Kremlin pentru tentativa de otrăvire a lui Navalnîi.
  • Boris Johnson a declarat că este „revoltător” să se folosească o armă chimică împotriva unui om.
  • Şi ministrul de Extere din Marea Britanie, Dominic Raab, a cerut Rusiei să spună adevărul despre situaţia opozantului rus.
1633 afișări
Imaginea articolului După Angela Merkel, şi Boris Johnson cere explicaţii Rusiei pentru tenativa de otrăvire a lui Navalnîi: Este revoltător că a fost utilizată o armă chimică
După Angela Merkel, şi premierul britanic Boris Johnson a luat atitudine şi cere răspunsuri liderilor de la Kremlin după ce guvernul german a anunţat că Aleksei Navalnîi a fot otrăvit cu Noviciok.
 
Premierul a declarat că este „revoltător” să se folosească o armă chimică împotriva unui om.
 
"Este revoltător că a fost utilizată o armă chimică. Guvernul rus trebuie să explice acum ce s-a întâmplat cu domnul Navalny. Vom colabora cu parteneri internaţionali pentru a ne asigura că se face dreptate," a scris Boris Johnson pe Twitter.
Şi ministrul de Externe din Marea Britanie, Dominic Raab, a cerut Rusiei să spună adevărul despre situaţia lui Navalnîi. 
 
"Guvernul rus are de dat un răspuns clar. Trebuie să spună adevărul despre ceea ce i s-a întâmplat lui Navalny.
Vom lucra îndeaproape cu Germania, aliaţii noştri şi partenerii internaţionali pentru a demonstra că există consecinţe pentru utilizarea armelor chimice interzise oriunde în lume,” a spus ministrul de Externe, potrivit news.sky.com.
 
Rusia a fost acuzată şi de otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal şi a fiicei sale, cu Novichok la Salisbury, în 2018. Moscova a negat, însă, orice implicare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici