După Nord urmează Sudul? Armata israeliană spune că va avansa oriunde se va găsi Hamas

Armata israeliană îşi întăreşte controlul asupra nordului Gazei, în timp ce războiul împotriva grupării militante Hamas nu dă semne de încetare.

398 afișări
Imaginea articolului După Nord urmează Sudul? Armata israeliană spune că va avansa oriunde se va găsi Hamas

După Nord urmează Sudul? Armata israeliană spune că va avansa oriunde se va găsi Hamas

Purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a declarat că trupele israeliene vor avansa oriunde se va găsi Hamas, inclusiv în partea de sud a Fâşiei Gaza. În ultimele zile, există tot mai multe indicii că o ofensivă terestră în partea de sud a enclavei ar putea fi iminentă. Liderii israelieni au declarat că partea de nord a Fâşiei Gaza, inclusiv oraşul Gaza, se află acum sub controlul Israelului. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a oferit puţine informaţii despre planul său de operaţiuni post-militare pentru Gaza.

Între timp, părţile implicate în negocieri se străduiesc să încerce să ajungă la un acord pentru eliberarea ostaticilor din Gaza. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care cel puţin doi ostatici au fost găsiţi morţi în enclavă în ultimele două zile, a declarat armata israeliană.

Vineri a fost permisă intrarea mai mult combustibil în Gaza. Lipsa combustibilului a contribuit, de asemenea, la situaţia dezastruoasă din spitale, unde medicii au declarat că pacienţii de la terapie intensivă au murit, iar intervenţiile chirurgicale au fost oprite din cauza lipsei de electricitate.

Cele mai recente informaţii despre spitalele din Gaza: Dintre cele 35 de spitale din Gaza, 26 s-au închis din cauza pagubelor provocate de bombardamente sau din cauza lipsei de combustibil, potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene din Ramallah, citând surse medicale din enclava controlată de Hamas.

Mai mult de 12.000 de palestinieni au fost ucişi de când Israelul a început atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, la 7 octombrie, a declarat vineri biroul de presă al guvernului Hamas într-un comunicat. Aproximativ 5.000 de copii se numără printre cei ucişi, a adăugat acesta, iar alţi peste 30.000 sunt răniţi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici