După un scandal sexual, femeile israeliene nu mai au voie să păzească închisorile de maximă securitate/ O treime din femeile armatei israeliene au fost hărţuite în 2021

Femeile israeliene care îndeplinesc serviciul militar obligatoriu nu vor mai putea lucra ca gardieni în închisori, în urma unui scandal sexual - cinci femei israeliene care lucrau ca gardieni într-o închisoare au întreţinut relaţii sexuale cu un deţinut palestinian.

3598 afișări
Imaginea articolului După un scandal sexual, femeile israeliene nu mai au voie să păzească închisorile de maximă securitate/ O treime din femeile armatei israeliene au fost hărţuite în 2021

Aceste imagini sunt parodii şi nu sunt reprezentative pentru forţele armate israeliene!

În Israel, şi femeile sunt obligate să facă armata 

Pentru mulţi utilizatori de social media sunt cunoscute derapajele, parodiile, clipurile şi fotografiile în ipostaze lascive ale femeilor din IDF (Forţele Israeliene de Apărare), dar care nu sunt reprezentative pentru armata israeliană. 

Desigur că femeile înrolate au dreptul să danseze, să cânte, să-şi afişeze frumuseţea pe reţelele de socializare îmbrăcate în uniformele IDF,  să facă parodii pe TikTok, să facă  selfie-uri etc.,  atâta vreme cât  nu pătează reputaţia armatei prin materiale pornografice, nu furnizează secrete de stat, nu pun în pericol securitatea statului, nu încalcă legile ţării şi regulile armatei. 

Mulţi propagandişti conservatori din statele inamice ca Iranul folosesc ,,derapajele" în scopul de a denigra şi de a ataca punctele vulnerabile ale armatei israeliene, dar şi pentru o campanie de demoralizare. 

În Israel, numai în anul 2018, 10,000 de femei au efectuat stagiul militar obligatoriu. În februarie 2022, se raportează că 18% din forţele de luptă ale Israelului sunt femei. 

Femeile trebuie să servească în armată cel puţin 24 luni, iar bărbaţii 32 de luni. Actriţa faimoasă Gal Gadot a făcut armata în IDF. 

Potrivit următorului reportaj video, sunt foarte multe femei abile în armata israeliană. 

 

 

Un scandal sexual le exclude pe femei în a mai lucra ca gardieni în închisorile de maximă securitate 

Potrivit presei israeliene citată de BBC, o femeie soldat a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu un deţinut palestinian de sex masculin, condamnat pe viaţă pentru că a efectuat o crimă împotriva unor civili israelieni. 

Femeia a fost arestată. Ulterior, s-a aflat că alte patru femei care îndeplineau atunci serviciul militar obligatoriu şi îndatoririle de gardieni, au întreţinut relaţii sexuale cu acelaşi bărbat. 

Deţinutul palestinian a fost transferat din celula sa într-o aripă segregată înainte de interogare, a declarat Serviciul Israelian al Închisorilor (IPS).

Vineri, şeful IPS Katy Perry şi ministrul securităţii naţionale Itamar Ben-Gvir au anunţat că femeile soldate nu vor mai servi în închisorile de maximă securitate în care se află „terorişti” palestinieni.

Mass-media israeliană l-au citat p Ben-Gvir spunând că până la mijlocul anului 2025 „nu va mai rămâne nicio femeie soldat în închisorile de maximă securitate”.

Au existat apeluri repetate ca femeile soldat să nu mai lucreze în închisorile israeliene de maximă securitate să fie oprit. Cu toate acestea,  procesul a stagnat anterior din cauza lipsei de personal pentru a le înlocui.

Anul trecut, miniştrii israelieni au dispus o anchetă după un scandal la o închisoare în care s-a susţinut că deţinuţi palestinieni au agresat şi violat femei soldate care serveau ca gardieni de închisoare şi că unii ofiţeri superiori ai închisorii le-au obligat să se prostitueze.  

 

2021: O treime dintre femeile armatei israeliene raporteză că au fost hărţuite sexual 

Potrivit unui articol postat pe The Jerusalem Post la începutul acestui an, o treime dintre femeile armatei israeliene au raportat că au fost hărţuite sexual în 2021.

Cu toate acestea, o scrisoare publică publicată de aceşti rabini din tabăra religioasă sionistă a afirmat că „de generaţii, Consiliul Rabinatului a stabilit că femeile nu ar trebui să servească în armată”.

Ei au mers şi mai departe spunând că, din cauza riscului hărţuirii sexuale, femeile nu ar trebui să servească în IDF.

Multe dintre victime şi-au exprimat furia şi frustrarea faţă de rabinii. 

În raportul controlorului de stat a constatat că mai puţin de jumătate dintre soldaţii israelieni care au suferit din cauza hărţuirii au depus o plângere. Dintre aceştia, 44% au declarat că plângerile lor nu au fost tratate în mod corespunzător, iar 26% au declarat că reclamaţiile lor nu au fost tratate deloc.

 „Noi, femeile luptătoare care am servit în IDF, ne-am riscat siguranţa fizică şi psihică pentru a proteja fiecare cetăţean al ţării noastre, inclusiv pe rabinii care au semnat scrisoarea. Ei susţin că ne-am „răsfăţat”, dar am dejucat atacurile teroriste, am servit în zone tensionate şi am contribuit foarte mult la securitatea Israelului”, declară Faran Raz, femeie israeliană ce a servit în IDF.

În 2015 a fost publicat un ghid pentru femeile din IDF despre cum să nu fie hărţuite sexual.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici