E oficial. Ţara care interzice zborurile scurte pentru a proteja mediul

  • Veşti bune pentru climă.
  • Franţa interzice în mod oficial zborurile scurte.
  • Este o idee politică ce pare că prinde contur în unele ţări din UE, dată fiind urgenţa de a încetini efectele încălzirii climatice.
2755 afișări
Imaginea articolului E oficial. Ţara care interzice zborurile scurte pentru a proteja mediul

E oficial. Ţara care interzice zborurile scurte pentru a proteja mediul

Dacă o călătorie poate fi efectuată cu trenul sau autobuzul în mai puţin de două ore jumătate, atunci nu ai vreo şansă să crezi că poţi zbura cu avionul, nu în Franţa. 
 
În aprilie 2022, Guvernul francez a luat măsura îndrăzneaţă de a interzice unele rute de zboruri interne pe distanţe scurte în ţară.
 
Măsura a intrat în vigoare luni. 
 
Mai mult, guvernul francez a promovat recent ideea de a impozita avioanele private. Ministrul francez al transporturilor, Clement Beaune, a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune France 2 că vital este gândul la cât de mult poluează un mijloc de transport. „Cred că, atunci când există o alternativa de a merge cu trenul sau un zbor comercial - care emit de patru ori mai puţin carbon per pasager decât avioanele private, acesta ar trebui să fie opţiunea aleasă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici