Echipa lui Joe Biden îi cere să înceapă să se concentreze pe politica internă înaintea alegerilor

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se va concentra, în următoarele săptămâni, pe teme de politică internă, pe fondul presiunilor politicienilor din Partidul Democrat, care sunt preocupaţi de scăderea popularităţii înaintea scrutinului legislativ parţial din noiembrie, informează site-ul Politico.com.

2207 afișări
Imaginea articolului Echipa lui Joe Biden îi cere să înceapă să se concentreze pe politica internă înaintea alegerilor

Sursa foto: MediafaxFoto

"S-ar putea ca restul lumii să nu permită acest lucru, dar Joe Biden vrea să îşi concentreze din nou atenţia pe problemele interne. În contextul în care războiul din Ucraina intră în a doua lună şi continuă să fie subiectul predominant în presa internaţională, aliaţii Casei Albe exprimă preocupări că alegătorii americani ar putea observa că preşedintele se ocupă mai mult de afacerile internaţionale decât de cele interne. Şi Casa Albă este conştientă de faptul că percepţiile alegătorilor asupra economiei probabil vor determina rezultatul scrutinului parţial din noiembrie", comentează site-ul Politico.com.

Pe fondul scăderii popularităţii preşedintelui Joseph Biden, oficiali de rang înalt din cadrul Administraţiei de la Washington afirmă că va fi lansat un efort concertat pentru a le arăta cetăţenilor americani că liderul de la Casa Albă le înţelege durerile şi încearcă să îi ajute. În următoarele săptămâni, Biden va efectua mai multe deplasări pe teritoriul SUA şi va argumenta din nou că invazia rusă din Ucraina nu este o criză foarte îndepărtată, ci are o serie de ramificaţii economice profunde în Statele Unite.

"Indiferent cât de multă empatie au faţă de Ucraina, alegătorii au devenit puţin cam obosiţi. Şi se întreabă: sunt cheltuiţi atât de mulţi bani pe plan extern, dar ce fonduri sunt alocate pe plan intern?", afirmă Celinda Lake, analist politic în cadrul Partidului Democrat american.

Celinda Lake subliniază că este necesar ca preşedintele SUA să se concentreze până la alegeri pe politica internă. "Jumătate dintre alegătoiri încă nu înţeleg ce a realizat până acum preşedintele. Nu ştiu ce conţine proiectul pentru infrastructură, nu cunosc amploarea programului pentru asistenţă. Nu ştiu ce măsuri executive au fost aprobate pentru contracararea inflaţiei", subliniază Celinda Lake.

Obiectivele mandatului preşedintelui Joseph Biden vor fi influenţate determinant de abilitatea Partidului Democrat de a menţine controlul asupra a cel puţin uneia, dacă nu asupra ambelor camere ale Congresului după scrutinul legislativ din noiembrie. Iar Casa Albă este conştientă că preşedintele trebuie să le arate americanilor că încearcă să facă mai multe pentru ei. Războiul din Ucraina va continua să domine timpul preşedintelui, dar consilierii îi recomandă să se concentreze şi pe politica internă.

Principalele probleme interne sunt inflaţia şi efectele economice ale războiului din Ucraina. Săptămâna trecută, Joseph Biden a efectuat o deplasare în statul Iowa şi a vorbit despre măsuri de reducere a preţurilor la energie şi despre eliminarea blocajelor din reţelele de aprovizionare. De asemenea, Biden vrea să aplice măsuri pentru limitarea atacurilor comise cu arme de foc. Peste câteva zile, preşedintele se va deplasa în statele New Hampshire, Oregon şi Washington pentru a prezenta noi proiecte de infrastructură şi măsuri de reducere a costurilor pentru utilităţi.

Popularitatea preşedintelui Joseph Biden este în scădere constantă, iar acest lucru generează preocupări în rândul liderilor Partidului Democrat. Un sondaj efectuat în martie de Institutul Marist arăta că doar 34% dintre alegătorii mileniali şi din generaţia Z sunt mulţumiţi de activităţile preşedintelui. Iar alt sondaj, realizat de Univeritatea Marquette, relevă că popularitatea preşedintelui în rândul alegătorilor de culoare a scăzut cu 12% începând din noiembrie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici