Echipele care caută supravieţuitori după alunecarea de teren din China urmează să fie evacuate

Presa chineză a anunţat luni că echipele de salvare care caută supravieţuitori după alunecarea de teren din China au primit ordin de evacuare din cauza riscului producerii unei noi alunecări, informează postul France 24 pe pagina electronică.

146 afișări
Imaginea articolului Echipele care caută supravieţuitori după alunecarea de teren din China urmează să fie evacuate

Echipele care caută supravieţuitori după alunecarea de teren din China urmează să fie evacuate (Imagine: Feng Yongbin/China Daily)

Cel puţin zece persoane au decedat, iar alţi 93 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi după ce o alunecare de teren produsă sâmbătă dimineaţa şi care a îngropat 62 de imobile din Xinmo, un sat montan din provincia Sichuan.

Până acum au fost salvate trei persoane, inclusiv bebeluş de trei luni. Supravieţuitorii au fost transportaţi la un spital din Chengdu, aflat la aproximativ 200 kilometri depărtare de satul afectat. Copilul este tratat pentru pneumonie.

Peste 3,000 de persoane participă la operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori.

Autorităţile din Sichuan au ordonat luni evacuarea echipelor de salvare după ce au fost detectate indicii care sugerează posibilitatea producerii unei noi alunecări de teren. Mai mult, Agenţia naţională de meteorologie din China a anunţat că în regiunea de sud-vest a ţării sunt aşteptate ploi torenţiale în cursul zilelor de duminică şi luni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici