Echipele de salvare au suspendat temporar căutările pe nava Concordia

Căutările celor aproximativ 20 de persoane declarate dispărute în urma naufragiului de vineri seara al vasului de croazieră Concordia, în apropierea unei insule italiene, au fost suspendate miercuri dimineaţă, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al pompierilor.

169 afișări
Imaginea articolului Echipele de salvare au suspendat temporar căutările pe nava Concordia

Echipele de salvare au suspendat temporar căutările pe nava Concordia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Instrumentele (de măsură de pe continent) au indicat o deplasare a navei, evaluăm dacă a găsit un nou punct de spijin înainte de a vedea dacă putem să reîncepem (căutările). Pentru moment nici măcar nu putem să ne apropiem", a declarat Luca Cari.

Menţionând că în jurul orei 08.00 (09.00 ora României) au fost suspendate operaţiunile de salvare, purtătorul de cuvânt a mai precizat că echipele de salvare au căutat "toată noaptea" eventuali supravieţuitori. Până în prezent au fost găsite 11 cadavre, dintre care cinci au fost identificate.

"Am încheiat practic căutările în partea aflată deasupra apei", a mai adăugat Cari.

Dimineaţă, două echipe de scafandri ai marinei italiene au reluat activitatea de explorare a părţii scufundate prin creerea de găuri în coca vasului cu ajutorul unor mici încărcături de explozibil.

Echipele de salvare se concentrează într-o zonă aflată la 18 m adâncime, corespunzând punţii cu numărul patru a navei, acolo unde au fost găsite cadavrele a cinci persoane, toate purtând veste de salvare.

La nivelul acestei punţi erau amplasate bărcile de salvare destinate evacuării majorităţii persoanelor aflate la bordul vasului Concordia, peste 3.200 de turişti şi 1.000 de membri ai echipajului.

Plecată din Civitavecchia, din apropiere de Roma, vineri în jurul orei 19.00 (20.00 ora României), Concordia, care efectua o croazieră de o săptămână în Marea Mediterană, a lovit o stâncă după aproximativ două ore şi jumătate, la aproximativ 500 de metri de insula Giglio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici