Economia Greciei ar putea avea o scădere de până la 10% din cauza crizei coronavirusului

  • Estimări: Criza coronavirusului ar putea produce o scădere economică de până la 10% în Grecia
  • Analist: „Situaţia generată de criza de sănătate încă este îngrijorătoare"
  • Rata şomajului ar putea atinge nivelul de 19,3% - 20,5% în Grecia
170 afișări
Imaginea articolului Economia Greciei ar putea avea o scădere de până la 10% din cauza crizei coronavirusului

Economia Greciei ar putea să scadă cu până la 10%

Economia Greciei va înregistra o scădere cuprinsă între 7,5% şi 10% anul acesta, din cauza efectelor crizei coronavirusului, estimează Fundaţia pentru Cercetare Economică şi Industrială (IOBE), potrivit agenţiei de presă Reuters.
 
„Situaţia generată de criza de sănătate încă este îngrijorătoare", a declarat Nikos Vettas, directorul institutului IOBE, recomandând Guvernului de la Atena să utilizeze fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii şi configurarea unui nou model economic.
 
Potrivit estimărilor institutului IOBE, economia Greciei va înregistra o scădere cuprinsă între 7,5% şi 10% anul acesta, din cauza crizei coronavirusului.
 
Rata şomajului ar putea atinge nivelul de 19,3% - 20,5%, faţă de 17,4%, cât era anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici