EFECTELE CUTREMURULUI DIN JAPONIA: Câte persoane s-au sinucis după tragedia din martie 2011

Numărul sinuciderilor a crescut net anul trecut, în Japonia, după seismul urmat de un tsunami care au devastat la 11 martie coastele nord-estice ale arhipelagului, a anunţat vineri Guvernul.

1061 afișări
Imaginea articolului EFECTELE CUTREMURULUI DIN JAPONIA: Câte persoane s-au sinucis după tragedia din martie 2011

EFECTELE CUTREMURULUI DIN JAPONIA: Câte persoane s-au sinucis după tragedia din martie 2011 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Această creştere de peste 20 la sută a numărului de sinucideri înregistrate într-o lună se datorează probabil, cel puţin parţial, anxietăţii care a cuprins societatea japoneză în săptămânile care au urmat catastrofei, a apreciat un oficial.

În mai 2011, 3.375 de persoane s-au sinucis, adică mai mult de o zecime din totalul anual şi peste 20 la sută mai multe în raport cu aceeaşi lună din anul precedent.

Conform statisticilor poliţiei şi Guvernului, numărul sinuciderilor a atins 30.651 în 2011.

"Un sentiment de anxietate s-a extins în toată societatea japoneză după catastrofă şi bănuim că acesta a fost un factor agravant", a declarat un oficial guvernamental. El a adăugat că numărul sinuciderilor a fost deosebit de ridicat în rândul bărbaţilor de 30 de ani.

Seismul şi tsunami-ul care i-au urmat, ce s-au soldat cu 19.000 de morţi şi au provocat cea mai gravă catastrofă nucleară după cea din 1986 de la Cernobîl, au avut consecinţe grave asupra economiei japoneze, cu o creştere considerabilă a falimentelor.

Japonia are una dintre cele mai mari rate de sinucideri din lume, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici