Povestea imaginii care a făcut înconjurul lumii după tsunami-ul din Japonia şi deznodământul emoţionant - FOTO

O fotografie realizată după cutremurul şi tsunami-ul ce au devastat Japonia anul trecut a făcut înconjurul lumii.

13992 afișări
Imaginea articolului Povestea imaginii care a făcut înconjurul lumii după tsunami-ul din Japonia şi deznodământul emoţionant - FOTO

Povestea EMOŢIONANTĂ a fotografiei care a făcut înconjurul lumii. Ce s-a întâmplat cu femeia din ACEASTĂ IMAGINE, la un an de la tragedie (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Poza înfăţişează o tânără japoneză înfăşurată într-o pătură, în spatele său aflându-se mormane întregi de metal şi lemn, scrie dailymail.co.uk.

Fotografia a fost făcută de Tadashi Okubo pentru ziarul Yomiuri Shimbun, dar agenţiile de presă din întreaga lume au preluat-o, imaginea devenind reprezentativă pentru dezastrul produs de cutremurul cu magnitudinea de 8,9 şi de tsunami-ul care i-a urmat acestuia.

Femeia care apare în poză se numeşte Yuko Sugimoto şi are acum 29 de ani.

Ea se uita, în momentul în care a fost imortalizată, spre grădiniţa fiului său, unde acesta era prins sub dărâmături. "Mă gândeam că este o probabilitate de doar 50% ca el să fie în viaţă", a declarat recent femeia. "Câteva persoane mi-au spus că au fost salvaţi copiii din grădiniţă, dar alţii îmi ziceau că au fost toţi luaţi de tsunami", a mai precizat ea.

A încercat cu disperare să ajungă la grădiniţă, dar a fost nevoită să fugă din calea tsunami-ului, petrecând noaptea în maşină.

A doua zi, după ce şi-a întâlnit din nou soţul, a plecat împreună cu acesta să îşi caute fiul. Iniţial cei doi au luat maşina, dar au rămas fără benzină, fiind nevoiţi să îl caute cu bicicleta.

La o zi distanţă, Yuko şi soţul său au aflat că fiul lor fusese salvat, împreună cu alţi copii, de către armată. "Când l-am văzut pe Raito stând în colţ în cameră, am început să plâng atât de tare încât nu mai vedeam nimic", a mărturisit femeia. După ce l-a strâns în braţe, a repetat întruna "Mulţumesc Domnului".

La un an de la dramaticul eveniment, Yuko Sugimoto s-a fotografiat alături de fiul ei, Raito, în acelaşi loc în care a fost surprinsă de Tadashi Okubo.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9, urmat de un tsunami, a avut loc pe 11 martie 2011 în nord-estul Japoniei, bilanţul tragediei fiind de 20.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici