Japonia, la un an de la cutremur: 478 de victime încă neidentificate

La un an de la cutremurul şi tsunami-ul ce au lovit Japonia, autorităţile încă nu au reuşit să identifice 478 de victime. Oficialităţile japoneze au eliberat un nou bilanţ al victimelor, care se ridică la 15,854 de oameni, cu încă 3.271 de persoane date încă dispărute.

222 afișări
Imaginea articolului Japonia, la un an de la cutremur: 478 de victime încă neidentificate

Japonia, la un an de la cutremur: 478 de victime încă neidentificate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea victimelor, 15.308 oameni, provin din Iwate, Miyagi şi Fukushima. Victimele găsite la scurt timp după dezastru au fost identificate de rude, în timp ce pentru mai bine de 5.000 de persoane s-a folosit testul ADN pentru a li se stabili identitatea, informează The Telegraph.

Autopsiile au relevat faptul că mai mult de 90 la sută dintre victime s-au înecat şi doar 4,2 la sută au murit din cauza rănilor provocate de clădirile dărâmate de cutremurul cu magnitudinea de 9 grade.

Mai mult de 56 la sută dintre victime aveau peste 65 de ani. De asemenea, din totalul victimelor, 53 la sută erau femei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici