Efectele vremii asupra războiului din Ucraina: temperaturile pozitive îi ajută pe ucraineni

Vremea neaşteptat de caldă din luna ianuarie îi ajută pe ucraineni deoarece reduce cererea de energie electrică din Ucraina. Sistemul a fost afectat de loviturile aeriene repetate ale ruşilor.

454 afișări
Imaginea articolului Efectele vremii asupra războiului din Ucraina: temperaturile pozitive îi ajută pe ucraineni

FOTO Zelensky/Facebook

Vremea neobişnuit de caldă din Ucraina reduce cererea de energie electrică în reţeaua naţională, a anunţat, marţi, operatorul de electricitate din Ucraina, potrivit CNN.

„Datorită vremii calde, consumul în Ucraina este redus. Centralele electrice produc suficientă electricitate pentru a acoperi sarcina. În plus, din cauza vremii senine în orele de dimineaţă şi după-amiază, producţia de electricitate de către centralele solare este crescută", a anunţat Ukrenergo pe pagina de Facebook.

Cu toate acestea, compania va menţine unele restricţii şi i-a îndemnat din nou pe ucraineni să „consume electricitatea cu înţelepciune".

„Nu uităm de obiectivele inamicului de a-i priva pe ucraineni de lumină şi suntem pregătiţi să îl contracarăm şi să restabilim cele avariate în orice circumstanţe", au mai spus cei de la Ukrenergo.

Rusia a vizat în mod repetat infrastructura energetică a Ucrainei, perturbând furnizarea de electricitate, apă şi căldură în ţară în această iarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici