Egipt: 12 turişti au murit într-un accident rutier

Doisprezece turişti, dintre care şase străini, au murit luni în Egipt, la Ras Sedr, în urma unei coliziuni frontale între autocarul la bordul căruia se aflau şi un camion, în peninsula Sinai.

19 afișări
Imaginea articolului Egipt: 12 turişti au murit într-un accident rutier

Egipt: 12 turişti au murit într-un accident rutier (Imagine: www.protv.ro)

Un bilanţ anterior indica moartea a şapte turişti străini.

"Cel puţin 37 de persoane au fost rănite în urma accidentului care a avut loc în apropierea oraşului Ras Sedr, la circa 50 de kilometri sud de tunelul care leagă peninsula Sinai de restul Egiptului", a adăugat oficialul, fără a preciza naţionalitatea victimelor.

Printre cele douăsprezece persoane ucise se numără şase egipteni şi şase străini, între care o femeie de naţionaluitate rusă, potrivit acestuia.

Agenţia de presă egipteană Mena a menţionat moartea unui cetăţean olandez şi a unui ucrainean. Ambasadele celor trei ţări (Olanda, Rusia şi Ucraina) la Cairo nu au putut confirma bilanţul în acest stadiu.

Cei şase egipteni nu erau turişti. Patru dintre aceştia se aflau la bordul camionului, ceilalţi doi fiind şoferul şi poliţistul care îl însoţea.   

Dintre răniţi, şase au fost transportaţi la spitalul din Suez, s-a anunţat, fără a se oferi alte detalii. 

"Autocarul turistic, al companiei Sea Shell, părăsise staţiunea balneară Sharm el Sheikh şi se îndrepta spre Cairo, pentru o vizită de o zi la Museul egiptean", a adăugat oficialul. 

Vinerea trecută, trei turişti italieni au murit iar alţi cinci au fost răniţi în urma unui alt accident rutier în Sinaiul egiptean.  

Circa 6.000 de persoane îşi pierd viaţa iar alte 30.000 sunt rănite în urma accidentelor rutiere în fiecare an în Egipt, potrivit Ministerul Transporturilor, din cauza, mai ales, a proastei întreţineri a autovehiculelor şi a nerespectării regulilor de siguranţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici