Egiptean ucis de tirurile de avertisment de pe o navă închiriată de armata americană

Autorităţile egiptene au început să instaleze camere de supraveghere de-a lungul Canalului Suez, după ce o persoană a fost ucisă de tirurile lansate de pe o navă de transport închiriată de marina militară americană, a declarat vineri un oficial din cadrul Autorităţii canalului.

10 afișări
Imaginea articolului Egiptean ucis de tirurile de avertisment de pe o navă închiriată de armata americană

Egiptean ucis de tirurile de avertisment de pe o navă închiriată de armata americană

Imaginile înregistrate de camerele video vor fi retransmise pe monitoare uriaşe din incinta sediului Autorităţii canalului din Ismailiya, oraş din nordul ţării, situaţie ce va permite "o supraveghere îndeaproape a canalului şi o mai bună viziune" a traficului, a declarat oficialul sub protecţia anonimatului.

Camerele de supraveghere vor suplimenta astfel sistemul radar deja implementat, a adăugat acesta.

Un egiptean a fost ucis luni de tirurile de avertisment lansate de pe o navă de transport închiriată de marina militară americană, Global Patriot, în direcţia ambarcaţiunii unor vânzători ambulanţi care se apropia în timp ce vasul se pregătea să intre pe Canalul Suez.

Preşedintele american George W. Bush şi-a exprimat "regretele profunde" omologului său egiptean Hosni Mubarak, sperând că incidentul nu va afecta relaţile dintre cele două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici