Egiptul, afectat de noi proteste şi greve - VIDEO

Noi proteste şi greve au loc în Egipt, demonstranţii cerând salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune, relatează BBC News Online.

27 afișări
Imaginea articolului Egiptul, afectat de noi proteste şi greve - VIDEO

Egiptul, afectat de noi proteste şi greve (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajaţii din sectorul bancar, transporturi şi turism au demonstrat în Cairo, după 18 zile de proteste care au dus la demisia preşedintelui Hosni Mubarak.

De asemenea, poliţia şi-a manifestat solidaritatea cu mişcarea antiguvernamentală, protestând în Piaţa Tahrir din Cairo.

Potrivit corespondentului BBC la Cairo, Jon Leyne, o serie de minirevoluţii au loc în urma demisiei lui Mubarak, situaţie care ar putea dura mai multe luni. Aceste greve care includ sectorul bancar, transporturile şi poliţia vor reprezenta marea provocare pentru armată, potrivit lui Leyne.

În faţa sediilor televiziunii şi radioului public, sute de angajaţi în transporturi au luat parte la o demonstraţie, cerând salarii mai mari.

Şoferii de ambulanţe au parcat 70 de vehicule folosite la urgenţe de-a lungul unei străzi, în cadrul unui protest faţă de salariile prea mici.

Lângă Piramide, aproximativ 150 de angajaţi în domeniul turistic au cerut de asemenea creşterea salariilor.

Greve şi proteste la alte firme deţinute de stat pe teritoriul Egiptului au afectat sectorul poştal, presa, sectorul textil şi cel siderurgic.

Armata egipteană face apel la cetăţeni şi sindicate să înceteze grevele

Armata egipteană, aflată la conducerea ţării după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, care i-a transferat puterea, le-a cerut luni cetăţenilor şi sindicatelor să înceteze grevele, într-un moment în care mişcările sociale iau amploare.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate le "solicită cetăţenilor, sindicatelor profesionale şi lucrătorilor să îşi asume rolul în modul cel mai potrivit", într-un comunicat citit de un militar la postul televiziunii de stat.

"Sperăm că toată lumea va pregăti climatul favorabil gestionării afacerilor ţării în această perioadă delicată, până când ele vor fi remise puterii civile legitime şi alese de popor", a continuat Consiliul, în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici