Egiptul demolează sediul fostului partid al lui Hosni Mubarak

Egiptul a început duminică să demoleze sediul partidului odinioară dominant al fostului preşedinte Hosni Mubarak, un imobil incendiat în timpul revoltei din 2011 care l-a înlăturat de la putere pe fostul dictator, relatează AFP în pagina electronică.

240 afișări
Imaginea articolului Egiptul demolează sediul fostului partid al lui Hosni Mubarak

Egiptul demolează sediul fostului partid al lui Hosni Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muncitorii au început să demoleze, cu ajutorul unor macarale şi buldozere, sediul de patru etaje al Partidului Naţional Democratic (PND) situat pe malul Nilului, în centrul capitalei egiptene Cairo.

Lucrări de domolare au început şi la un turn vecin de 14 etaje, în care funcţionau odinioară birouri ale unor organizaţii de stat.

La începutul lui 2011, protestatari furioşi care cereau plecarea lui Mubarak de la putere, au jefuit şi au incendiat sediul PND pe care-l considerau un simbol al regimului său autocratic.

Guvernul a aprobat demolarea clădirilor luna trecută.

Ambele imobile se află în apropiere de faimosul Muzeu Egiptean de Antichităţi, lângă simbolica Piaţă Tahrir, epicentrul revoltei împotriva fostului dictator.

PND a fost dizolvat în mod oficial în 2011, însă un tribunal a anulat în iulie o interdicţie de a candida în alegeri care le fusese impusă foştilor membri ai formaţiunii.

Un tribunal a abandonat, în noiembrie, acuzaţiile de crimă formulate împotriva lui Mubarak, în vârstă de 87 de ani, în legătură cu uciderea a aproximativ 800 de protestatari în timpul revoltelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici