Ehud Olmert: Israelul ar trebui să se retragă din majoritatea teritoriilor ocupate

Israelul ar trebui să se retragă din aproape toate teritoriile ocupate în timpul războiului din 1967 din Orientul Mijlociu, în schimbul păcii cu palestinienii şi Siria, a declarat premierul Ehud Olmert, citat de un cotidian.

20 afișări
Imaginea articolului Ehud Olmert: Israelul ar trebui să se retragă din majoritatea teritoriilor ocupate

Ehud Olmert: Israelul ar trebui să se retragă din majoritatea teritoriilor ocupate

Olmert, premierul demisionar al Guvernului israelian, a declarat că înregistrează progrese cerând retragerea masivă din Cisiordania, unde palestinienii speră să fondeze un stat, şi din Platoul Golan, pe care îl revendică Siria.

"(Spun) ceea ce nu a spus nici un alt lider israleian: ar trebui să ne retragem din aproape toate teritoriile, inclusiv din Jerusalimul de Est şi Platoul Golan", a declarat Olmert, citat de Yedioth Ahronoth.

Potrivit publicaţiei, Olmert a continuat să facă publice oferte de pace mai mult decât a făcut-o înainte de a demisiona, când avea mai multe şanse de a le vedea concretizate.

Conform unor oficiali occidentali şi palestinieni, Olmert a propus, în cadrul negocierilor cu palestinienii, retragerea în proporţie de 93 la sută din Cisiordania.

Negocierile, pe care Olmert a promis să le continue până la formarea unui nou guvern, au înregistrat progrese foarte slabe, ambele părţi considerând că şansele de a îndeplini dezideratul Statelor Unite de a ajunge la un acord până la sfârşitul anului sunt reduse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici