Ehud Olmert propune revenirea la graniţele Israelului din 1967

Premierul în exerciţiu al Israelului, Ehud Olmert, a declarat luni - în cursul ceremoniilor care au marcat asasinarea lui Yitzhak Rabin - că statul evreu trebuie să fie pregătit să renunţe la unele zone din Ierusalim şi să revină la graniţele din 1967.

82 afișări
Imaginea articolului Ehud Olmert propune revenirea la graniţele Israelului din 1967

Ehud Olmert propune revenirea la graniţele Israelului din 1967 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă dorim să avem în continuare un Israel al evreilor şi un stat democratic, trebuie să renunţăm la părţi din patrie la care am visat şi ne-am rugat câteva generaţii, chiar şi la cartierele arabe din Ierusalim, pentru a reveni, cu unele modificări, la frontierele din 1967", a spus Olmert, citat de Jerusalem Post în ediţia electronică.

"Decizia trebuie luată acum. A venit momentul adevărului. Nu trebuie să pierdem oportunitatea. Dacă, Doamne fereşte, greşim, vom pierde susţinerea pentru ideea existenţei a două state. Nu putem căuta alternativă. Putem amâna câţiva ani în care va mai curge sânge. Dar trebuie să analizăm situaţia cu onestitate, mândrie şi responsabilitate. Gloanţele care l-au ucis pe Rabin nu pot închide calea istorică pe care a deschis-o. Chiar şi după moarte, Rabin va fi victorios", a explicat Olmert.

Premierul în exerciţiu a făcut aceste declaraţii în cursul ceremoniilor organizate în memoria fostului premier Yitzhak Rabin, de la a cărui asasinare se împlinesc 13 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici