Ehud Olmert va fi inculpat într-un nou dosar

Procurorul general israelian, Menahem Mazouz, l-a informat duminică pe premierul în exerciţiu, Ehud Olmert, de intenţia sa de a-l inculpa într-un caz de transfer ilegal de fonduri, au declarat surse judiciare.

15 afișări
Imaginea articolului Ehud Olmert va fi inculpat într-un nou dosar

Ehud Olmert va fi inculpat într-un nou dosar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Olmert este deja pe punctul de a fi inculpat în cadrul unui prim dosar privind bilete de avion pe care le-ar fi rambursat de mai multe ori pentru el şi membrii familiei sale.

Premierul în exerciţiu este suspectat de fraudă, abuz de încredere şi de primire de bani în mod ilegal, sub formă de plicuri conţinând zeci de mii de dolari din partea lui Morris Talansky, un om de afaceri american, au adăugat sursele citate.

Aceste fapte datează din perioada în care Olmert era primar al Ierusalimului, între 1993 şi 2003, apoi ministru al Industriei şi Comerţului, până în ianuarie 2006.

Procurorul a declarat că Olmert şi-ar putea prezenta argumentele în faţa lui în cadrul unei audieri înainte ca inculparea să fie anunţată. Fosta directoare a biroului lui Olmert, Shula Zaken, a fost, de asemenea, informată de procurorul general că va fi inculpată.

Ehud Olmert, care a pretins permanent că este nevinovat, şi-a anunţat demisia la 21 septembrie, după ce poliţia a recomandat inculparea sa în cazul Talansky.

În plus, poliţia anchetează şi nominalizările suspecte ale unor rude ale sale, în perioada când acesta era ministru al Comerţului şi Industriei (2003-2006). Olmert a fost interogat de 16 ori de poliţie în ultimele luni, la reşedinţa sa de la Ierusalim.

Citeşte şi:

Ministerul Justiţiei confirmă că Ehud Olmert este bănuit de corupţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici