Ehud Olmert: Viitorul preşedinte american va fi "prietenul" Israelului

Viitorul preşedinte american, oricare ar fi el, democratul Barack Obama sau republicanul John McCain, va fi "prietenul" Israelului, a declarat marţi premierul Ehud Olmert, citat de AFP.

9 afișări
Imaginea articolului Ehud Olmert: Viitorul preşedinte american va fi "prietenul" Israelului

Ehud Olmert: Viitorul preşedinte american va fi "prietenul" Israelului

"Fie că va fi (candidatul democrat) Barack Obama sau (cel republican) John McCain, îi cunosc pe amândoi şi ştiu că vor fi prietenii Israelului", a declarat Olmert citat de site-ul cotidianului Yedioth Ahronoth.

"Cel care îi va succeda în funcţie lui George W. Bush va fi prietenos şi vom putea discuta cu el", a adăugat el.

El a pledat pentru o continuare a negocierilor cu palestinienii şi Siria în timpul procesului de transfer al puterii în Statele Unite şi în perioada care va preceda alegerile legislative anticipate israeliene de la 10 februarie.

"Cred că problemele noastre necesită soluţii imediate (...) Decizia de a încerca să se ajungă la un acord cu palestinienii până la sfârşitul anului şi cea de a se ajunge la un acord cu Siria nu sunt legate de identitatea preşedintelui" american, a declarat Olmert.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici