Einride face America "verde". Primele camioane electrice autonome circulă pe rute prestabilite

  • Camioanele electrice fără şofer sunt tot mai aproape de realitate.
  • O companie suedeză numită Einride dezvoltă camioane electrice cu sistem de asistenţă.
  • Vehiculele electrice produse de Einride deja operează pe rute prestabilite în SUA.
1034 afișări
Imaginea articolului Einride face America "verde". Primele camioane electrice autonome circulă pe rute prestabilite

Sursa Foto - Einride

Einride, o companie suedeză de transport, dezvoltă primele vehicule electrice autonome pentru transportarea mărfurilor, fără cablu. Este considerată prima companie care a avut această reuşită.

Camioanele electrice autonome de la Einride deja operează pe rute prestabilite din Statele Unite ale Americii, scrie Reuters.

Şoferii de camioane ar putea deveni şomeri

,,Mulţi oameni se concentrează pe construirea celui mai bun camion electric sau a celei mai bune tehnologii autonome. Dar noi ne concentrăm pe ce putem face cu aceste tehnologii”, susţine directorul executiv al companiei Einride, Robert Falck.

,,Lucrăm cu furnizori autonomi, lucrăm cu producători de baterii, dar ce facem noi este să proiectăm şi să dezvoltăm întregul sistem de transport". 

Camioanele vor fi supravegheate remote, de la distanţă

Proiectul lui Robert Falck presupune dezvoltarea unor sisteme numite grile, fiecare reţea cuprinzând drivere software, hardware şi infrastructura de încărcare electrică.

Sistemul de transport va funcţiona eficient, fără probleme, mulţumită radarului şi sateliţilor.

Camioanele deja se deplasează în zone închise, pe rute prestabilite, cu potenţialul de a include drumuri publice pe traseele lor în viitor.

Einride a dezvoltat şi o staţie cu operatori remote care vor supraveghea simultan şi de la distanţă mai multe vehicule autonome.

Când vor fi construite primele staţii de încărcare electrică?


Compania a anunţat că va dezvolta şi staţii Einride de încărcare în California. Acestea vor fi inima reţelei Einride pentru portul Los Angeles.

Prima staţie de încărcare electrică Einride va fi deschisă în acest an.

,,Cred că 30-40% din industria transportului global ar trebui să fie implementată cu această tehnologie, crede directorul Robert Falck, care crede că ar fi o soluţie majoră pentru combaterea schimbărilor climatice”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici