El Mundo: Multinaţionalele americane, pregătite să părăsească sediul din Catalonia, în 24 de ore

Multe dintre multinaţionalele americane, dar şi companiile mari şi medii care au sediul în Catalonia au un plan de urgenţă, un buton roşu pentru a se putea muta în 24 de ore dacă este cazul, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ a SUA din Spania, Jaime Malet, citat de cotidianul iberic El Mundo.

2730 afișări
Imaginea articolului El Mundo: Multinaţionalele americane, pregătite să părăsească sediul din Catalonia, în 24 de ore

El Mundo: Multinaţionalele americane, pregătite să părăsească sediul din Catalonia, în 24 de ore

Asociaţiile care reunesc directori multinaţionalelor din SUA şi Germania avertizează că vor trebui să ia o decizie, în cazul în care se se va pune în aplicare măsurile de separare.

Preşedintele Camerei de Comerţ a Statelor Unite din Spania, Jaime Malet, citat de El Mundo, a afirmat că ştie “o mulţime de companii care ar părăsi sediul din Catalonia, ca să se evite orice situaţie de nelegalitate”. Malet a mai spus că “multe dintre aceste companii au un plan de urgenţă, un buton roşu pentru a se putea muta în 24 de ore dacă este cazul”.

“Sediile centrale ale marilor companii americane se întreabă ce se întâmplă cu Catalonia şi este foarte dificil de explicat. Informaţiile privind relocarea din Catalonia nu vin doar dinspre multinaţionale, ci şi dinspre companii mari şi mijlocii”, a precizat preşedintele Camerei de Comerţ al Statelor Unite din Spania, care a refuzat însă să ofere mai multe informaţii.

Camera de Comerţ a Statelor Unite din Spania reuneşte atât companiile americane care activează pe piaţa iberică, cât şi companiile spaniole care sunt prezente pe piaţa din Statele Unite, dar şi firme mari de avocatură, ce oferă consultanţă juridică acestora.

Reamintim că, Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat recent o lege privind convocarea referendumului de independenţă faţă de Spania la 1 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici