Elementele cheie ale planului de pace UE privind conflictul din Osetia de Sud

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a detaliat elementele cheie ale unui plan al UE pe care acesta l-a acceptat în vederea rezolvării conflictului cu Georgia, în disputa privind Osetia de Sud.

23 afișări
Imaginea articolului Elementele cheie ale planului de pace UE privind conflictul din Osetia de Sud

Elementele cheie ale planului de pace UE privind conflictul din Osetia de Sud

Medvedev a cerut Georgiei să semneze planul, convenit cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a UE.

Planul este versiunea elaborată a unui plan anterior în patru puncte propus de UE şi de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), pe care preşedintele georgian Mihail Saakaşvili l-a semnat luni.

Sarkozy urmează să se deplaseze la Tbilisi pentru convorbiri cu liderii georgieni.

Dmitri Medvedev consideră că elementele cheie ale planului de pace sunt:

1) Pactul de neagresiune

2) Încetarea tuturor acţiunilor militare

3) Acces liber la ajutoare umanitare

4) Revenirea trupelor militare georgiene la bazele permamente

5) Revenirea trupelor ruse la poziţiile de dinaintea ostilităţilor. Forţele ruse de menţinere a păcii vor "lua măsuri suplimentare de securitate", până ce vor fi stabilite mecanismele internaţionale

6) Demararea negocierilor la nivel internaţional privind statutul Osetiei de Sud şi al Abhaziei şi modalităţile de garantare a securităţii acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici