Elicopterele fără pilot ale Marinei americane vor rămâne la sol ca urmare a unor accidente

Elicopterele fără pilot ale Marinei americane, MQ-8B Fire Scout, au fost reţinute la sol pentru o durată nedeterminată după pierderea a două aparate de zbor în câteva zile în urma unor accidente, a transmis Marina americană.

134 afișări
Imaginea articolului Elicopterele fără pilot ale Marinei americane vor rămâne la sol ca urmare a unor accidente

Elicopterele fără pilot ale Marinei americane vor rămâne la sol ca urmare a unor accidente

"În urma recentelor incidente, Marina a suspendat temporar operaţiunile aeriene pentru cele 14 aparate Fire Scout cuprinse în inventar pentru a revizui procedurile operaţionale şi perfomanţele sistemului", afirmă Marina într-un comunicat.

Primul accident a avut loc la 30 martie în largul coastei africane. Din cauza unei defecţiuni la sistemul de comunicaţii, aparatul nu a reuşit să intre în contact cu semnalizatorul folosit pentru aterizarea aparatului pe fregata USS Simpson. Piloţii aparatului au fost obligaţi să efectueze o aterizare forţată în apropierea navei. Aparatul Fire Scout a fost apoi recuperat, conform Marinei.

Al doilea accident a avut loc la mai puţin de o săptămână după, la 6 aprilie, în nordul Afganistanului. Aparatul efectua o "misiune de supraveghere de rutină" când s-a prăbuşit dintr-un motiv încă necunoscut.

Aparatele Fire Scout, care au efectuat primul zbor în decembrie 2006, este destinat să echipeze mai ales viitoarele nave de război litoral (LCS). Măsoară 7 metri lungime, 3 metri înălţime şi poate zbura cu 200 de kilometri pe oră la 6.000 de metri altitudine timp de 8 ore.

Aparat de recunoaştere şi supraveghere aeriană, acesta este utilizat pentru misiuni de luptă împotriva piraţilor maritimi, ca susţinere pentru a asigura securitatea navelor când traversează strâmtoarea Ormuz şi în Afganistan. Marina ar trebui să achiziţioneze 168 de aparate în total, conform Pentagonului.

Unul dintre aceste aparate, aflat la bordul unei fregate, a fost pierdut în iunie în cadrul operaţiunii din Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici