Elicopterul Ingenuity este pregătit de zborul de pe Marte. Este primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă

Elicopterul Ingenuity de pe Marte se pregăteşte de zborul istoric, care ar putea avea loc luni dimineaţă.

884 afișări
Imaginea articolului Elicopterul Ingenuity este pregătit de zborul de pe Marte. Este primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă

Elicopterul Ingenuity este pregătit de zborul de pe Marte. Este primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă

Este primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă, a anunţat NASA. Asta după ce data iniţială a zborului, 11 aprilie, s-a modificat pe măsură ce inginerii au descoperit o problemă a secvenţei de comandă.  
 
„O mică echipă de experţi în elicoptere NASA a asistat Laboratorul de Propulsie cu Jet la verificarea faptului că Ingenuity ar putea zbura în atmosfera foarte subţire de pe Marte. Şi au contribuit, de asemenea, la analiza designului elicopterului”, a declarat Lori Glaze, NASA.
 
Pentru primul său zbor, Ingenuity ar trebui să se ridice în jur de 3 metri în aer, să plutească, iar apoi să se coboare în siguranţă înapoi la sol.
 
Dacă va avea succes, elicopterul ar putea zbura de încă patru ori în următoarele săptămâni.
 
„Totul este la locul lui şi ea este gata să ajungă la suprafaţa planetei Marte”, a spus Farah Alibay, Laboratul de Propulsie cu Jet al NASA.
 
Şi fratele său mai mare, Roverul Perseverance, va oferi suport în timpul operaţiunii de zbor. Va colecta date de mediu şi va găzdui staţia de bază care permite elicopterului 
să comunice cu controlorii misiunii de pe Pământ.
 
Zborul trebuia să aibă loc la începutul lunii, însă NASA a amânat zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity după ce un test al elicei s-a încheiat brusc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici