Elon Musk a fost numit oficial ”tehno-rege” al Tesla. Ce titlu a primit şi directorul financiar al companiei

  • Elon Musk a fost numit oficial „Technoking” (rege al tehnologiei) de către compania sa.
  • Directorul financiar Zach Kirkhorn a primit şi el titlul de „Maestru al monedei”.
289 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a fost numit oficial ”tehno-rege” al Tesla. Ce titlu a primit şi directorul financiar al companiei
Elon Musk a fost numit oficial luni „Technoking” (rege al tehnologiei) de către compania sa. Directorul financiar Zach Kirkhorn a primit şi el titlul de „Maestru al monedei”, probabil cu răsplată după ce luna trecută producătorul de vehicule electrice a anunţat că a cumpărat bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari, notează Le Figaro.
 
Compania nu a spus dacă titlurile implică taxe suplimentare. Decizia a fost anunţată într-un document administrativ trimis către Autoritatea Americană a Pieţelor Financiare (SEC).
 
„Începând de la 15 martie 2021, titlurile lui Elon Musk şi Zach Kirkhorn au fost schimbate în Tehno-rege al Tesla, respectiv Maestru al monedelor. Elon şi Zach îşi păstrează funcţiile de CEO, respectiv director financiar.”
 
Elon Musk a avut în mod regulat disopute cu SEC, care l-a acuzat că a înşelat investitorii atunci când a menţionat într-un tweet în 2018 o posibilă retragere a Tesla de la bursa de valori, atunci când „nu avea sprijin financiar suficient de puternic pentru o astfel de operaţiune.” Autoritatea l-a obligat apoi pe omul de afaceri, cu o avere estimată în prezent la 179 miliarde de dolari, să renunţe la funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie.
 
Părţile au ajuns la o înţelegere amiabilă prin care miliardarul a fost de acord să se retragă de la conducerea companiei pentru trei ani şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici