Elon Musk, acuzat de antisemitism. A spus că "George Soroş urăşte omenirea" şi l-a comparat cu Magneto din X-Men

  • Elon Musk, şeful Tesla, a lansat un atac fără temei pe Twitter împotriva lui George Soros, acuzând finanţatorul că urăşte umanitatea
  • Miliardarul american de origine evreico-maghiară în vârstă de 92 ani, ce a supravieţuit ocupaţiei naziste a Ungariei şi ulterior s-a mutat în SUA, a devenit ţintă frecventă a teoriilor conspiraţiei antisemite
  • George Soroş a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, o organizaţie care promovează guvernarea democratică, drepturile omului şi reformele sociale.
1683 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, acuzat de antisemitism. A spus că "George Soroş urăşte omenirea" şi l-a comparat cu Magneto din X-Men

Wikipedia Commons

În timp ce remarcile lui Musk nu menţionează etnia filantropului miliardar, Musk a fost criticat pentru retorică periculoasă care ar putea alimenta alte atacuri asupra lui Soros şi a comunităţii evreieşti la nivel global. 

Într-un tweet postat luni seara, Musk l-a comparat pe Soroş cu Magneto, antagonistul principal al francizei X-Men din benzile desenate ale mărcii Marvel. 

Când un utilizator de Twitter l-a apărat pe Soros ca având intenţii bune, care sunt criticate de cei care nu sunt de acord cu politica lui, Musk a răspuns : „Presupun că au intenţii bune. Dar nu au.  El vrea să erodeze însăşi ţesătura civilizaţiei. Soros uraste umanitatea”, a scris miliardarul care deţine funcţia de director executiv al companiilor Tesla, SpaceX, Neuralink, The Boring Company şi Twitter. 

Jonathan Greenblatt, director executiv al Ligii Anti-Defăimare, un grup de drept civil care urmăreşte şi luptă împotriva incidentelor de antisemitism, a criticat comentariul lui Musk şi a spus că „el încurajează extremiştii”.

„Soros este adesea acuzat de extrema dreaptă ca sursă a problemelor lumii”, a scris Greenblat pe Twitter .

„Să-l vezi pe Elon Musk, indiferent de intenţia sa, hrănind acest segment – ​​comparându-l cu un super răufăcător evreu, susţinând că Soros „uraşte umanitatea” – nu este doar tulburător, este periculos: îi va încuraja pe extremiştii care deja concep conspiraţii anti-evreieşti şi rezultă atacarea lui Soros şi a comunităţilor evreieşti”.

Ca răspuns la tweet-ul lui Greenblatt, Musk a răspuns la propriile sale  tweet-uri. Într-una, Musk a spus: „Hei, nu mă mai defăimaţi”. În al doilea, el a scris „ADL (în română - LAD de la Liga Anti-Defăimăre) ar trebui să renunţe la „A”.

Într-un interviu acordat lui CNBC după adunarea acţionarilor Tesla de marţi, Musk a apărat tweet-urile sale faţă de Soros, inclusiv afirmaţia sa că Soros urăşte umanitatea.

Musk a spus că are dreptul să-şi tweeteze opiniile, chiar dacă asta face ca cea mai mare sursă de venit a lui Twitter să fugă. El adaugă că „nu-i pasă” dacă tweet-urile sale controversate au stârnit furia clienţilor Tesla sau agenţilor de publicitate Twitter.

„Voi spune ceea ce vreau să spun, iar dacă consecinţa este pierderea de bani, aşa să fie”, a spus Musk în interviu.

Musk a postat adesea pe Twitter comentarii inflamatorii, inclusiv cele care susţin teoriile conspiraţiei, transmite CNN

Twitter a înregistrat o scădere bruscă a veniturilor din publicitate de când Musk a preluat compania anul trecut. Săptămâna trecută, Musk a anunţat că directorul publicitar al NBC Universal, Linda Yaccarino, îl va înlocui în funcţia de director executiv al Twitter.

Potrivit CNN, simpatizanţii de extrema dreaptă din SUA susţin lideri autoritari ca fostul preşedinte american Donald Trump, şi pe Viktor Orban, premierul Ungariei, care a încercat să închidă universitatea înfiinţată de Soroş de la Bupapesta. 

Musk a fost criticat de când a preluat Twitter pentru că le-a permis simpatizanţilor nazişti să se întoarcă pe platforma de socializare.Personajul Magneto, care la fel ca Soros a fost un supravieţuitor al Holocaustului după ce s-a născut cu abilitatea de a atrage obiectele din metal ca un magnet, are ca obiectiv să unească toţi mutanţii împotriva speciei umane. Magneto crede, potrivit poveştilor din benzile desenate, că civilizaţia lui Homo Sapiens a eşuat şi este timpul erei mutanţilor. 

De altfel, Magneto luptă împotriva oamenilor intoleranţi ce îi persecută pe mutanţi. 

Pe 17 mai 2023, Elon Musk şi-a cerut scuze publice, dar nu lui George Soroş, ci personajului Magneto: "A fost incorect faţă de Magneto"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici