Elon Musk, desemnat Personalitatea Anului 2021 de către publicaţia Time

Antreprenorul Elon Musk a fost numit de revista Time "Personalitateea anului" pentru 2021, un an în care Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, iar compania sa de rachete a trimis până la marginea spaţiului un echipaj format din civili, scrie Reuters.

295 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, desemnat Personalitatea Anului 2021 de către publicaţia Time

Elon Musk desemnat Persona Anului 2021 de către publicaţia Time

Musk conduce şi start-up-ul de cipuri cerebrale Neuralink şi firma de infrastructură The Boring Company. Valoarea de piaţă a Tesla a urcat la peste 1.000 de miliarde de dolari în acest an, ceea ce o face mai valoroasă decât Ford Motor şi General Motors la un loc.

Tesla produce sute de mii de maşini în fiecare an şi a reuşit să evite problemele legate de lanţul de aprovizionare mai bine decât mulţi dintre rivalii săi, împingând în acelaşi timp mulţi consumatori tineri să treacă la maşini electrice, iar constructorii auto tradiţionali să se orienteze către vehiculele electrice.

"Pentru că a creat soluţii la o criză existenţială, pentru că a întruchipat posibilităţile şi pericolele erei titanilor tehnologiei, pentru că a condus cele mai îndrăzneţe şi disruptive transformări ale societăţii, Elon Musk este Personalitatea Anului 2021 pentru Time", a declarat editorul-şef al revistei, Edward Felsenthal.

"Chiar şi aventurile spaţiale ale lui Elon Musk sunt o legătură directă cu prima Personalitate a anului, Charles Lindbergh, pe care editorii l-au ales în 1927 pentru a primul zbor transatlantic solo deasupra Atlanticului."

De la găzduirea emisiunii Saturday Night Live până la lansarea de tweet-uri despre criptomonede care au declanşat mişcări masive ale valorii acestora, Musk a dominat titlurile şi a adunat peste 66 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Revista Time a desemnat-o pe cântăreaţa pop adolescentă Olivia Rodrigo drept "Animatorul anului", gimnasta americană Simone Biles "Atleta anului", iar cercetătorii în domeniul vaccinării au fost numiţi "Eroii anului".

Anul trecut, preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi vicepreşedintele ales Kamala Harris au primit împreună titlul de "Personalitatea anului". Time a început această tradiţie în 1927. Directorul general al Facebook Mark Zuckerberg şi fondatorul Amazon Jeff Bezos au primit, de asemenea, acest titlu în trecut.

 

   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici