Elon Musk frapează din nou: În zece ani oamenii nu vor mai comunica prin cuvinte

  • Elon Musk susţine că limbajul uman va deveni desuet, pe măsură ce tehnologia dedicată creierului uman evoluează
  • Acesta pregăteşte un dispozitiv care va rezolva o mare parte din problemele neuronale
7349 afișări
Imaginea articolului Elon Musk frapează din nou: În zece ani oamenii nu vor mai comunica prin cuvinte

Elon Musk frapează din nou: În zece ani oamenii nu vor mai comunica prin cuvinte

După ce a ales pentru copilul său un nume ce seamănă cu denumirile roboţilor  - X Æ A-12 – Elon Musk a declarat într-o emisiune că limbajul uman va deveni oricum desuet, pe măsură ce tehnologia dedicată creierului uman evoluează. În circa zece ani, este posibil ca oamenii să nu mai aibă nevoie de cuvinte, pentru a comunica, susţine acesta. 
 
Joi, în timpul emisiunii Joe Rhogan Experience, gazda show-ului l-a felicitat pe Musk pentru al şaselea băieţel al său, născut în această săptămână, şi l-a întrebat cum se pronunţă numele copilului. 
 
Râzând, Musk a replicat: „Contribuţia majoră e a partenerei mele… Ea se pricepe la nume. Este litera X, apoi Æ, care se pronunţă ash, iar A-12 e contribuţia mea”. El a explicat că A-12 înseamnă „Arhanghel – 12”, avionul de recunoaştere al CIA ce a fost transformat ulterior în modelul SR-71 Blackbird, „cel mai bun avion al tuturor timpurilor”. 
 
Ulterior, cei doi au abordat subiectul reţelelor neuronale şi inteligenţei artificiale, iar Musk a vorbit despre tehnologia „Neuralink”, ce are la bază un dispozitiv care poate fi implantat direct în creier şi ar putea rezolva toate problemele neuronale. 
Pe lângă faptul că va vindeca boli precum epilepsia, Musk a declarat că noul dispozitiv va face chiar din limbajul uman o formă de comunicare desuetă. 
 
„Lumea va putea să comunice mult mai rapid şi cu mai multă precizie”, a spus Musk. Întrebat cât va mai dura până când oamenii vor putea comunica fără cuvinte, fondatorul Tesla a spus că este vorba de 10 ani, dacă ne raportăm la cel mai optimist scenariu. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici