Elveţia ia măsuri pentru a împiedica evitarea sancţiunilor impuse Rusiei

Elveţia îşi intensifică eforturile de a lua măsuri dure împotriva companiilor şi persoanelor fizice care folosesc ţara neutră pentru a eluda sancţiunile impuse Rusiei după invazia din Ucraina.

2031 afișări
Imaginea articolului Elveţia ia măsuri pentru a împiedica evitarea sancţiunilor impuse Rusiei

Elveţia ia măsuri pentru a împiedica evitarea sancţiunilor impuse Rusiei

Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) a înfiinţat o echipă de specialişti care să investigheze şi să aplice sancţiunile pe care Berna le-a impus în urma invaziei Rusiei în Ucraina în urmă cu doi ani. Măsura vine după ce, anul trecut, Elveţia a fost criticată că nu a făcut suficient pentru a-i împiedica pe ruşi să ascundă bani în băncile elveţiene, relevă Reuters.

Fonduri de 7,7 miliarde de franci elveţieni au fost îngheţate la sfârşitul anului trecut, ceea ce reprezintă o mică parte din cele 150 de miliarde, bani estimaţi că ar fi deţinuţi de ruşi în băncile elveţiene.

SECO a arătat că 230 de potenţiale încălcări ale sancţiunilor i-au fost raportate de la invazie. Majoritatea cazurilor se referă la încălcări ale interdicţiilor privind exportul de bunuri de lux sau de produse de importanţă economică pentru Rusia care ar putea sprijini efortul de război al Moscovei, a declarat un purtător de cuvânt al SECO.

,,Complexitatea acestor cazuri este foarte mare", a declarat Simon Pluess, şeful departamentului de control al exporturilor şi sancţiuni din cadrul SECO. ,,De exemplu, de multe ori există companii care se ascund în spatele altor companii şi trebuie să stabilim cine este beneficiarul real."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici