Elveţia a exclus posibilitatea unor decizii de izolare masivă a populaţiei: ”O politică de tip spectacol”

Guvernul Elveţiei a intensificat măsurile pentru contracararea epidemiei de coronavirus, dar a exclus acţiunile de izolare în masă, catalogându-le drept o politică de tip "spectacol".

3172 afișări
Imaginea articolului Elveţia a exclus posibilitatea unor decizii de izolare masivă a populaţiei: ”O politică de tip spectacol”

Elveţia anunţă că intensifică măsurile pentru limitarea epidemiei

Guvernul elveţian a dispus o serie de măsuri antiepidemice, inclusiv interizicerea grupurilor mai mari de cinci persoane, dar a exclus posibilitatea unor decizii de izolare masivă a populaţiei, precum în alte ţări europene, considerându-le drept politici de tip "spectacol".

"Ceea ce facem acum la noi în ţară este foarte asemănător cu ceea ce fac alte ţări din jurul nostru. Diferenţa este că noi nu practicăm politici de tip spectacol", a declarat ministrul elveţian de Interne şi al Sănătăţii, Alain Berset, citat de cotidianul Le Figaro.

În cadrul măsurilor antiepidemice, autorităţile elveţiene au interzis adunările mai mari de cinci persoane, cei care încalcă regula riscând amenzi de circa 100 de franci (95 de euro).

Guvernul Elveţiei a deblocat 32 de miliarde de franci (30,4 miliarde de euro) pentru susţinerea economiei. "Economia noastră funcţionează la circa 80% din capacitate şi trebuie să facem tot posibilul pentru a menţine un nivel suficient de acivitate", a declarat ministrul Economiei, Guy Parmelin.

În Elveţia se înregistrează peste 4.800 de cazuri de Covid-19 şi 43 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici