Elveţia: Zeci de mii de oameni cer în stradă politici mai dure pentru combaterea schimbărilor climatice

Peste 60.000 de protestatari s-au adunat sâmbătă în capitala elveţiană Berna pentru a cere politici mai dure de combatere a schimbărilor climatice, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.

444 afișări
Imaginea articolului Elveţia: Zeci de mii de oameni cer în stradă politici mai dure pentru combaterea schimbărilor climatice

Elveţia: Zeci de mii de oameni cer în stradă politici mai dure pentru combarea schimbărilor climatice

„Mulţi şi-au pierdut speranţa pentru că guvernul aprobă noi drumuri şi întârzie legea privind clima. Dar astăzi am fost puternici”, a declarat Georg Klingler de la organizaţia Greenpeace, care a participat la marş.

Partidul Verde a estimat că la acţiune au participat peste 60.000 de persoane. Un purtător de cuvânt al poliţiei din Berna a refuzat să facă o estimare.

Astfel de proteste de amploare sunt rare în Elveţia şi arată frustrarea tot mai mare a publicului faţă de ritmul de elaborare a politicilor de combatere a încălzirii globale, în ciuda numeroaselor dovezi ale impactului acesteia.

Gheţarii elveţieni au suferit a doua cea mai mare rată de topire în acest an, depăşind recordul din 2022. Ca urmare, volumul acestora a scăzut cu 10% în ultimii doi ani, a anunţat, joi, organismul de monitorizare GLAMOS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici