Emisarul nord-coreean în Statele Unite, despre care s-a scris că a fost executat săptămâna trecută, este încă în viaţă

Kim Hyok Chol, emisarul special al Coreei de Nord în Statele Unite, despre care presa sud-coreeană a raportat săptămâna trecută că a fost executat, este încă în viaţă, dar este pus sub investigaţie pentru rolul în summitul eşuat de la Hanoi, relatează CNN.

4925 afișări
Imaginea articolului Emisarul nord-coreean în Statele Unite, despre care s-a scris că a fost executat săptămâna trecută, este încă în viaţă

CNN: Emisarul nord-coreean în Statele Unite nu a fost executat, este încă în viaţă

Kim Hyok Chol este momentan în custodia autorităţilor nord-coreene şi este cercetat pentru rolul pe care l-a avut în summitul eşuat dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un din Vietnam.

„Încă există posibilitatea ca acesta să primească o pedeapsă dură”, a declarat o sursă citată de CNN.

Informaţiile privind executarea emisarului special au apărut vineri în publicaţia sud-coreeană Chosun Ibo, care cita o serie de surse neidentificate. Conform Chosun Ibo, emisarul fusese executat în luna martie, după ce ar fi fost acuzat de spionaj în favoarea Statelor Unite pentru că nu a raportat adecvat negocierile şi pentru că nu a înţeles corect intenţiile Statelor Unite.

Publicaţia sud-coreeană a transmis, de asemenea, că oficialul de rang înalt Kim Yong Chol a fost trimis într-un lagăr de reeducare şi muncă forţată, dar acesta a fost fotografiat luni împreună cu liderul nord-coreean Kim Kong-Un în cadrul unui eveniment.

Conform CNN, Kim Yong Chol şi-a pierdut aproape toată puterea în urma summitului eşuat de la Hanoi, dar nu a fost supus muncii forţate.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul a două summituri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici