Emmanuel Macron a rămas fără omul său de încredere

  • Pierre Person, secretarul general adjunct al formaţiunii Republica în Mişcare (La République en marche, LRM), înfiinţată de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a demisionat
  • Formaţiunea Republica în Mişcare a fost înfiinţată în 2016 de Emmanuel Macron
  • Republica în Mişcare este condusă de secretarul general Stanislas Guerini.
853 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a rămas fără omul său de încredere

Pierre Person, vicepreşedintele partidului lui Emmanuel Macron, şi-a prezentat demisia

Pierre Person, secretarul general adjunct al formaţiunii Republica în Mişcare (La République en marche, LRM), înfiinţată de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a demisionat, exprimând nemulţumire faţă de obiectivele partidului, informează cotidianul Le Monde.

Deputatul Pierre Person consideră că partidul prezidenţial nu mai este suficient de dinamic şi nu poate face faţă obiectivelor finalului mandatului preşedintelui.

"Traversăm o gravă criză sanitară, economică şi socială. Pentru a-i face faţă, Emmanuel Macron a modificat datele, oferind un nou suflu Guvernului şi grupului LRM din Adunarea Naţională (Camera inferioară a Parlamentului Franţei - n.red.). În cadrul partidului, nu s-a schimbat nimic. Este în măsură partidul să înfrunte noua etapă a mandatului? Nu în starea actuală. Nu poate nici să acţioneze în funcţie de diversele noastre sensibilităţi, nici să coordoneze mobilizarea, nici să producă idei noi. Este necesară o reformare", a argumentat Pierre Person.

"Pentru a da un nou suflu partidului, am decis să demisionez din funcţiile de conducere în cadrul formaţiunii; mă retrag din funcţia de secretar general adjunct şi din cea de membru al Comitetului executiv. Redevin militant, printre militanţi, şi, evident, rămân membru al grupului parlamentar", a precizat Pierre Person.

Formaţiunea Republica în Mişcare (La République en marche, centru, social-liberală) a fost înfiinţată în 2016 de Emmanuel Macron. În prezent, este condusă de secretarul general Stanislas Guerini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici