Emmanuel Macron acuză Rusia că destabilizează Africa / Kremlinul respinge acuzaţiile

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acuzat vineri Rusia că este o "forţă destabilizatoare" în Africa, dar Kremlinul a respins imediat acuzaţiile, subliniind că Moscova acţionează "constructiv" şi prin "respect reciproc", informează cotidianul Le Monde.

433 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron acuză Rusia că destabilizează Africa / Kremlinul respinge acuzaţiile

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Rusia "este o forţă destabilizatoare în Africa, prin intermediul miliţiilor private care comit jafuri şi execuţii asupra populaţiilor civile". "Acţiuni de acest fel au fost documentate de Naţiunile Unite în Republica Centrafricană, prin acţiunile Grupului Wagner", a afirmat Emmanuel Macron într-un interviu acordat posturilor FranceInfo/RFI/France24.

Emmanuel Macron a reluat acuzaţiile la adresa Rusiei şi în privinţa invaziei din Ucraina. "Rusia a ajuns în situaţia de a nu mai respecta dreptul internaţional, de a redeveni una dintre singurele puteri coloniale ale secolului XXI, prin lansarea unui război imperial asupra vecinului său Ucraina", a subliniat Macron.

Preşedinţia Rusiei a respins imediat acuzaţiile, subliniind că dezvoltă "relaţii constructive" în Africa. "Rusia dezvoltă relaţii amicale cu ţările africane, relaţii constructive, bazate pe respect reciproc. Nu sunt relaţii împotriva ţărilor terţe", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici