Emmanuel Macron acuză un fotograf de hărţuire şi de încălcare a dreptului la viaţă privată. Cuplul prezidenţial a vrut să ţină secretă destinaţia de vacanţă

Preşedintele francez Emmanuel Macron a depus, marţi, o plângere împotriva unui fotograf care l-ar fi hărţuit şi care i-ar fi încălcat dreptul la viaţă privată, în timp ce şeful de stat se afla în vacanţă în oraşul Marsilia, potrivit unei surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

1374 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron acuză un fotograf de hărţuire şi de încălcare a dreptului la viaţă privată. Cuplul prezidenţial a vrut să ţină secretă destinaţia de vacanţă

Emmanuel Macron acuză un fotograf de hărţuire şi de încălcare a dreptului la viaţă privată. Cuplul prezidenţial a vrut să ţină secretă destinaţia de vacanţă

Presa franceză a publicat fotografii potrivit cărora Emmanuel Macron şi soţia lui, Brigitte, se află în reşedinţa privată a prefectului din Marsilia. Vila este cu vedere la Marea Mediterană şi este protejată de un zid înalt dotat cu camere de supraveghere.

"Un fotograf l-a urmat în mai multe rânduri ... şi a existat o intruziune asupra proprietăţii, ceea ce a condus la depunerea unei plângeri pentru hărţuire şi încălcarea dreptului la viaţă privată", a declarat o sursă din cadrul preşedinţiei Franţei, pentru Reuters.

Poliţia din Marsilia a refuzat să ofere informaţii cu privire la o eventuală plângere depusă de preşedintele francez, iar administraţia de la Palatul Elysee nu a emis niciun comunicat în acest sens.

Cuplul prezidenţial a vrut să ţină secretă destinaţia de vacanţă şi a evitat presa în ultima perioadă, pe fondul acumulării a 100 de zile de când Macron şi-a preluat mandatul de preşedinte al Franţei.

Unii experţi politici din Franţa apreciază că Emmanuel Macron a impus un control strict asupra comunicaţiilor de la Elysee şi a redus drastic interacţiunile sale cu jurnaliştii, în comparaţie cu preşedinţii anteriori.

Fostul preşedinte Francois Hollande, care dorea să fie văzut ca un "preşedinte normal" şi care a ţinut deseori conferinţe de presă, a luat trenul către Coasta de Azur (sau Riviera Franceză) pentru prima sa vacanţă de vară ca şef de stat, în 2012, şi a invitat mass-media să i se alăture.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici