Emmanuel Macron, despre Brexit: „Am transformat Europa în ţap ispăşitor”

Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană este "un şoc" şi un "semnal de alarmă", a declarat vineri seară preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, subliniind că naţiunile UE vor avea o abordare unitară în viitoarele negocieri cu Guvernul de la Londra.

3734 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, despre Brexit: „Am transformat Europa în ţap ispăşitor”

Emmanuel Macron, despre Brexit este "un şoc" / Naţiunile europene rămân unite

"Este decizia suverană a poporului britanic. Această plecare este un şoc, este un semnal de alarmă fără precedent care trebuie auzit de întreaga lume şi care trebuie să ne facă să reflectăm. Pentru prima oară în 70 de ani, o ţară părăseşte Uniunea Europeană. Îmi amintesc cum campania din anul 2016 a fost făcută cu minciuni şi manipulare. Trebuie să tragem şi noi învăţămintele. Brexitul a devenit posibil deoarece am transformat prea frecvent Europa în ţap ispăşitor. Avem nevoie mai mult ca niciodată de Europa. Trebuie să facem Europa cât mai suverană, cât mai democratică", a declarat Emmanuel Macron într-un discurs rostit la Palatul Elysée.

"La nivel practic, de mâine nu se va schimba nimic în relaţiile cu Marea Britanie. Se va putea călători, vor exista relaţiile comerciale, se va putea pescui. Nu vă veţi trezi cu reguli diferite. Singura diferenţă va fi instituţională: Marea Britanie nu va mai participa la deciziile comune. Şi va trebui să pregătim viitoarea relaţie cu Marea Britanie. Noi vom rămâne uniţi, la nivelul celor 27 de state membre. Şi va exista o regulă simplă: acest parteneriat pe care îl vom construi cu Marea Britanie nu va fi acelaşi lucru cu ceea ce ştim de câteva decenii. Nu poate fi nimeni în acelaşi timp în interiorul şi în afara unei organizaţii", a atras atenţia Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Este o zi tristă. Dar este şi o zi care ne va face să procedăm diferit, să construim cu mai multă determinare o Uniune Europeană puternică şi eficientă", a conchis Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici