Emmanuel Macron pledează, la Haga, pentru consolidarea suveranităţii Uniunii Europene

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat marţi, într-un discurs rostit în cursul vizitei de stat în Olanda, pentru consolidarea suveranităţii Uniunii Europene, inclusiv prin reducerea dependenţei de resurse din exterior.

382 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron pledează, la Haga, pentru consolidarea suveranităţii Uniunii Europene

"Trebuie să ne configurăm direcţia prin alegerea interlocutorilor. Trebuie să încercăm să fim mai degrabă decidenţi, decât să ni se impună reguli", a afirmat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Monde, în discursul rostit la Institutul Nexus din Haga.

În cursul pandemiei, "am înţeles că eram dependenţi de un număr mare de medicamente şi de numeroase alte lucruri. Trebuie să reducem această dependenţă, pentru a ne consolida identitatea şi suveranitatea", a precizat Emmanuel Macron.

Discursul preşedintelui Franţei a fost întrerupt scurt timp de protestatari. "Unde este democraţia franceză?", au strigat activiştii, denunţând, înainte de a fi evacuaţi din sală, adoptarea prin asumarea răspunderii guvernamentale a noii legi a pensiilor şi nerespectarea standardelor de protejare a climei.

Emmanuel Macron a încercat să justifice decizia controversată de creştere a vârstei de pensionare în Franţa. "Aş vrea creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, iar când compar această vârstă de pensionare cu cea din alte ţări, acolo este dincolo de pragul de 64 de ani. Aceste reforme sunt esenţiale", a argumentat Macron.

Revenind la discursul despre viitorul Europei, Macron a evidenţiat importanţa unor politici industriale ecologice la nivel european. "Problema este cum să avem mai multă autonomie şi să diversificăm independenţa. Este necesară o nouă strategie pentru reducerea dependenţei de energii fosile", a subliniat Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici