Emmanuel Macron s-a întâlnit cu familia profesorului decapitat în atacul islamist de la periferia Parisului

  • Emmanuel Macron s-a întâlnit luni cu familia profesorului asasinat în atacul islamist de la periferia Parisului
  • Preşedintele Franţei: Profesorul de liceu a fost asasinat "pentru că învăţa elevii libertatea de exprimare"
  • Samuel Paty a fost victima unui atac islamist după ce le-a prezentat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed
529 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron s-a întâlnit cu familia profesorului decapitat în atacul islamist de la periferia Parisului

FOTO: Profimedia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a întâlnit luni, la Palatul Élysée, cu familia profesorului Samuel Paty, asasinat vineri, în apropiere de Paris, într-un atac de tip islamist, informează cotidianul Le Figaro.

Printre altele, Emmanuel Macron a discutat cu familia profesorului de liceu despre organizarea omagiului naţional, programat miercuri.

Vineri, imediat după asasinat, Emmanuel Macron i-a adus un omagiu profesorului de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică, afirmând că a fost asasinat "pentru că învăţa elevii libertatea de exprimare".

Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie. Profesorul a fost victima atacului islamist deoarece le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, pentru a le oferi un exemplu despre libertatea de exprimare. Autorităţile franceze consideră asasinatul atac islamist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici