Emmanuel Macron s-a întâlnit la Vatican cu Papa Francisc. FOTO

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, acuzat că a distrus fundaţii franceze vechi de secole încercând să îmbunătăţească relaţiile cu Biserica Catolică, a discutat despre Europa, migraţie şi sărăcie într-o întâlnire neobişnuit de lungă pe care a avut-o marţi cu Papa Francisc, relatează Reuters.

1067 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron s-a întâlnit la Vatican cu Papa Francisc. FOTO

Emmanuel Macron s-a întâlnit la Vatican cu Papa Francisc

Cei doi au discutat aproximativ o oră în Biblioteca papală din Palatul Apostolic de la Vatican, de aproape două ori mai mult decât durează în mod obişniuit o întâlnire cu şefii de state şi de guverne.

Aceştia au vorbit despre ”protecţia mediului, migraţie şi angajamentele multilaterale în rezolvarea şi prevenirea conflictelor, în special în legătură cu dezarmarea”, se spune într-un comunicat al Vaticanului.

De asemenea, au discutat şi despre cum s-ar putea rezolva conflictele din Orientul Mijlociu şi Africa, precum şi despre viitorul Europei, se mai arată în comunicat.

La sfârşitul întrevederii, Macron i-a dăruit Papei o copie rară a unei cărţi scrise în 1936 de Georges Bernanos ce se numeşte ”Jurnalul unui Preot de la Ţară”.

”Am citit de mai multe ori această carte şi mi-a dat mereu o stare de bine. Este o carte la care ţin foarte mult”, i-a transmis Papa preşedintelui Macron, în vârstă de 40 de ani, care a fost însoţit de soţia sa Brigitte.

Papa Francisc la rândul său i-a oferit lui Macron un medalion reprezentându-l pe Martin cel Milostiv, un preot din secolul al IV-lea, care îşi taie mantaua pe jumătate pentru a i-o oferi unui cerşetor.

Foto: Hepta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici