Emmanuel Macron se distanţează de Marine Le Pen în sondaje, având şanse să câştige detaşat prezidenţialele din Franţa

Emmanuel Macron, candidat independent la funcţia de preşedinte al Franţei, va câştiga detaşat turul doi de scrutin, în faţa extremistei Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional (extremă-dreapta), arată un sondaj difuzat joi, informează postul tv FranceInfo.

2295 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se distanţează de Marine Le Pen în sondaje, având şanse să câştige detaşat prezidenţialele din Franţa

Emmanuel Macron se distanţează de Marine Le Pen, urmând să câştige detaşat prezidenţialele din Franţa (Imagine: Hepta)

Emmanuel Macron, un politician cu doctrină de centru, candidat al organizaţiei civice En marche! (În Mişcare!, liberal-socială), este creditat cu 26% din voturi în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Marine Le Pen ar primi 25%, relevă un sondaj realizat de Institutul Harris Interactive.

Potrivit sondajului, François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta), este la nivelul de 20%, socialistul Benoît Hamon ar primi 13% din voturi, iar Jean-Luc Mélenchon, candidatul mişcării civice France Insoumise (Franţa Nesupusă, stânga), 12%.

În turul doi al scrutinului prezidenţial, programat pe 7 mai, Emmanuel Macron ar obţine 65% din voturi, iar Marine Le Pen, 35%, conform sondajului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici