Emmanuel Macron se întâlneşte cu Boris Johnson. Despre ce vor discuta cei doi?

  • Emmanuel Macron efectuează o vizită la Londra, unde se va întâlni cu premierul britanic, Boris Johnson
  • Pe agenda discuţiilor figurează criza coronavirusului şi relaţiile UE-Marea Britanie post-Brexit
  • Germania îndeamnă statele Uniunii Europene să elaboreze planuri de urgenţă pentru eventualitatea încheierii tranziţiei post-Brexit fără niciun acord
1106 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se întâlneşte cu Boris Johnson. Despre ce vor discuta cei doi?

Boris Johnson şi Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, efectuează o vizită la Londra, pentru o întrevedere cu premierul britanic, Boris Johnson, pe tema crizei coronavirusului şi a viitoarelor relaţii post-Brexit dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, informează agenţia de presă Reuters.
 
„Preşedintele Macron vizitează Londra pentru a marca un eveniment important în istoria comună a celor două ţări şi pentru a comemora sacrificiile din Al II-lea Război Mondial", a comunicat purtătorul de cuvânt al Guvernului Marii Britanii.
 
„Este şi o oportunitate pentru premier şi preşedinte să discute o serie de alte probleme; mă aştept să discute despre eforturile mondiale contra coronavirusului şi despre viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană", a precizat reprezentantul Downing Street.
 
Guvernul Germaniei îndeamnă statele membre ale Uniunii Europene să elaboreze planuri de urgenţă pentru eventualitatea încheierii tranziţiei post-Brexit fără niciun acord. Guvernul Boris Johnson a transmis, vineri, Uniunii Europene că nu vrea prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit, amplificând riscurile unui blocaj în relaţiile bilaterale după 1 ianuarie 2021. Ulterior, Boris Johnson a sugerat că s-ar putea ajunge la un acord în luna iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici