Emmanuel Macron, STRICT pe tema negocierilor pentru Brexit, dar nu va căuta să pedepsească Marea Britanie

Emmanuel Macron, preşedintele-ales al Franţei, va fi strict în ceea ce priveşte negocierile pentru Brexit, însă nu va căuta să pedepsească Marea Britanie, a declarat Jean Pisani-Ferry, consilierul economic al noului şef de stat francez, relatează Reuters.

1577 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, STRICT pe tema negocierilor pentru Brexit, dar nu va căuta să pedepsească Marea Britanie

Emmanuel Macron, STRICT pe tema negocierilor pentru Brexit, dar nu va căuta să pedepsească Marea Britanie (Imagine: Hepta)

Pisani-Ferry a explicat că nimeni nu are interesul să cauzeze un Brexit dur care ar însemna ruperea totală a legăturilor între Marea Britanie şi restul Uniunii Europene, adăugând că este în interesul ambelor părţi să menţină legăturile economice şi de securitate.

"În acelaşi timp, avem interese divergente în privinţa unor aspecte ale negocierilor. Aşa că vor fi negocieri dure şi el va fi dur", a mai afirmat consilierul economic al preşedintelui-ales, care a precizat că Macron nu va căuta să pedepsească Marea Britanie pentru decizia de separare de UE, chiar dacă obiectivul său este acela de a consolida Blocul comunitar.

"Să pedepsească? Cu siguranţă că nu. Însă consideră că Europa este astăzi parte a soluţiei la problemele cu care ne confruntăm", a subliniat Pisani-Ferry.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici