Emmanuel Macron va efectua o nouă vizită în Liban, în contextul „asistenţei internaţionale pentru reconstrucţie"

  • Emmanuel Macron se va deplasa din nou la Beirut, la începutul săptămânii viitoare
  • Palatul Elysée: Preşedintele Franţei se va întâlni marţi cu oficiali libanezi
  • Libanul se confruntă cu o gravă criză politică, economică şi socială, amplificată de explozia produsă pe 4 august
137 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron va efectua o nouă vizită în Liban, în contextul „asistenţei internaţionale pentru reconstrucţie"

Sursa FOTO: Profimedia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va deplasa din nou la Beirut, săptămâna viitoare, în contextul eforturilor de reconstrucţie din Liban după explozia devastatoare din 4 august, a anunţat miercuri Palatul Elysée, conform cotidianului Le Figaro.

Emmanuel Macron va ajunge la Beirut luni seară, iar marţi va avea întrevederi cu oficiali libanezi. "Vizita intervine în contextul asistenţei internaţionale pentru reconstrucţie", a transmis Preşedinţia Franţei.

Libanul se confruntă cu o gravă criză politică, economică şi socială, amplificată de explozia devastatoare produsă pe 4 august în zona portuară din Beirut.

Partidele politice din Liban depun eforturi pentru instalarea unui nou guvern, după demisia Cabinetului Hassan Diab.

Emmanuel Macron a fost primul lider străin care s-a deplasat la Beirut, pe 7 august, la trei zile după explozia soldată cu cel puţin 180 de morţi şi care a devastat mai multe zone din capitala Libanului. Preşedintele Franţei a coordonat videoconferinţa internaţională a ONU pentru reconstrucţia Libanului. Participanţii au promis 250 de milioane de euro, inclsiv 30 de milioane din partea Franţei. Emmanuel Macron a cerut reforme structurale în Liban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici