Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia Inferioară au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune

Ferma din regiunea Uelzen, în landul Saxonia Inferioară, sursa probabilă a infectării cu bacteria E.coli enterohemoragică, este situată la circa 100 de kilometri sud de Hamburg şi furnizează seminţe germinate restaurantelor şi pieţelor din oraş şi din landurile învecinate.

1877 afișări
Imaginea articolului Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia Inferioară au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune

Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia Inferioară au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, a declarat că ferma produce o mare varietate de seminţe germinate din produse importate din diverse ţări. Acestea includ fasole, lucernă, broccoli, mazăre şi linte, toate produse pentru a fi consumate în salate, relatează BBC News Online.

Lindemann a declarat că seminţele germinate sunt produse la o temperatură de aproximativ 38 de grade Celsius, "ideală pentru bacterii".

Potrivit BBC, acest anunţ ar putea pune în încurcătură autorităţile germane, care au acuzat anterior fermele spaniole că ar fi sursa epidemiei.

Peste 2.150 de persoane din Germania au fost infectate cu bacteria E.coli enterohemoragică (EHEC), multe dintre ele dezvoltând sindromul hemolitic şi uremic (SHU), care poate fi fatal. Cazurile se concentrează în Hamburg, dar persoane infectate au fost înregistrate în alte 12 ţări. Alte 22 de persoane au murit în Europa din cauza acestei epidemii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici