Epidemie de lovituri de stat? Liderul blocului Vest African: Lovitura de stat din Mali a fost "contagioasă" şi a stabilit o tendinţă periculoasă

Preşedintele Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS) a declarat joi că lovitura de stat din Mali a fost "contagioasă" şi a stabilit o tendinţă periculoasă care a dus la lovituri de stat ulterioare în regiune.

349 afișări
Imaginea articolului Epidemie de lovituri de stat? Liderul blocului Vest African: Lovitura de stat din Mali a fost "contagioasă" şi a stabilit o tendinţă periculoasă

Epidemie de lovituri de stat? Liderul blocului Vest African: Lovitura de stat din Mali a fost "contagioasă" şi a stabilit o tendinţă periculoasă

Lovitura de stat din Mali din august 2020 a fost urmată de o a doua lovitură de stat militară în luna mai a anului trecut în această naţiune vest-africană, una în Guineea în septembrie anul trecut, o lovitură de stat în Burkina Faso săptămâna trecută şi o lovitură de stat eşuată în Guineea-Bissau marţi, relatează Reuters.

"Să abordăm această tendinţă periculoasă în mod colectiv şi decisiv înainte ca ea să devasteze întreaga regiune", a declarat Akufo-Addo la deschiderea unui summit al liderilor din Africa de Vest în capitala Ghanei, Accra, pentru a discuta despre lovitura de stat din Burkina Faso.

"Acest summit se va concentra pe ameninţările emergente din regiunea noastră, care provin din interferenţa militarilor în Mali şi influenţa contagioasă a acestora în Guineea şi Burkina Faso", a spus el.

ECOWAS a suspendat Mali, Guineea şi Burkina Faso din blocul de 15 naţiuni şi a impus sancţiuni asupra Mali şi Guineei, lovind Mali în mod deosebit luna trecută, după ce junta sa nu a reuşit să organizeze alegeri şi a propus menţinerea puterii până în 2025.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici