Erdogan a avertizat ţările străine în privinţa exploatării de gaze naturale în Marea Mediterană

Turcia nu va permite ţărilor străine să exploateze rezerva de gaze naturale din largul Turciei şi Ciprului, în estul Mării Mediterane, a declarat duminică preşedintele turc Tayyip Erdogan.

3052 afișări
Imaginea articolului Erdogan a avertizat ţările străine în privinţa exploatării de gaze naturale în Marea Mediterană

Erdogan a avertizat ţările străine în privinţa exploatării de gaze naturale în Marea Mediterană

Turcia şi Cipru au împărţit jurisdicţia marină şi plănuiesc să exploateze rezerva de gaze naturale anul acesta.

Preşedintele turc a declarat în cadrul unei ceremonii pentru inaugurarea unei noi corvete şi a unui submarin că ţările care cred că pot opera în estul Mării Mediterane fără permisiunea Administraţiei de la Ankara fac o greşeală.

„Nu vom accepta încercările de a extrage resurse naturale din ţara noastră, din Cipru sau din estul Mării Mediterane”, a declarat Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici