Erdogan avertizează că Turcia ar putea lansa o nouă operaţiune militară în Siria

Turcia ar putea lansa o nouă operaţiune militară în provincia Idlib, aflată în nord-vestul Siriei, dacă situaţia nu va fi rezolvată în curând, a avertizat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1318 afișări
Imaginea articolului Erdogan avertizează că Turcia ar putea lansa o nouă operaţiune militară în Siria

Erdogan avertizează că Turcia ar putea lansa o nouă operaţiune militară în Siria

Forţele armate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinute de Rusia, au început să avanseze în Idlib.

Campaniile recente au dus la tensionarea relaţiilor între Ankara şi Moscova, care susţin părţi opuse în conflictul sirian.

Erdogan a reiterat că Turcia nu poate face faţă unui nou val de imigranţi. Acesta a declarat că Ankara nu va permite noi ameninţări la graniţele sale, chiar dacă trebuie să recurgă la puterea militară.

"Vom face ce este necesar atunci când cineva ne ameninţă teritoriul. Nu vom avea nicio alternativă decât să recurgem la aceeaşi variantă dacă situaţia din Idlib nu se va întoarce la normal în curând", a declarat Erdogan.

"Nu ne vom abţine din a face ceea ce este necesar, inclusiv folosirea forţei militare", a adăugat acesta.

Idlib este ultimul teritoriu sirian controlat de rebeli, iar mii de persoane au fost nevoite să părăsească provincia în ultimele săptămâni din cauza atacurilor aeriene ale forţelor siriene şi ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici