Erdogan: UE are mai mare nevoie de Turcia decât are Turcia de UE

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, marţi, că "Uniunea Europeană are mai mare nevoie de Turcia" decât are Turcia de Uniunea Europeană, denunţând raportul despre ţara sa publicat săptămâna trecută de Parlamentul European, informează Le Figaro online.

1196 afișări
Imaginea articolului Erdogan: UE are mai mare nevoie de Turcia decât are Turcia de UE

Erdogan: UE are mai mare nevoie de Turcia decât are Turcia de UE (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Uniunea Europeană are mai mare nevoie de Turcia decât are Turcia de Uniunea Europeană", a spus şeful statului turc.

Un raport emis recent de Parlamentul European, în care este criticat modul în care Turcia respectă drepturile omului şi libertatea presei este "provocator", într-un moment în care relaţiile cu Europa sunt pe calea cea bună, a precizat Erdogan, citat de Reuters.

Acesta a mai spus unui grup de oficiali locali în Ankara că cea mai mare parte a criticilor formulate la adresa Turciei venind din partea Occindentului sunt "rău intenţionate".

Parlamentul European a aprobat, săptămâna trecută, raportul anual privind progresul înregistrat de Turcia, document în care această ţară este criticată pentru încălcarea drepturilor omului şi a libertăţii presei în 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici