Erupţia vulcanului Merapi a făcut 240 de victime până în prezent - GALERIE FOTO

Bilanţul erupţiei vulcanului Merapi din Indonezia, care a început la 26 octombrie, a ajuns la 240 de morţi, după descoperirea unor noi cadavre, a anunţat sâmbătă un oficial din cadrul echipelor de ajutor.

166 afișări
Imaginea articolului Erupţia vulcanului Merapi a făcut 240 de victime până în prezent - GALERIE FOTO

Erupţia vulcanului Merapi a făcut 240 de victime până în prezent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul erupţiei Merapi s-a ridicat la 240 de morţi. Aproximativ 390.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţa" pentru a se instala în tabere improvizate, a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului.

GALERIE FOTO

Precedentul bilanţ comunicat vineri era de 204 morţi şi 380.000 de persoane evacuate.

Autorităţile le-au cerut locuitorilor să nu se întoarcă în satele lor, vulcanul fiindcă încă activ şi imprevizibil.

"Nu putem prevedea viitoarele erupţii, locuitorii trebuie să rămână, prin urmare, în tabere până la noi evaluări", a declarat Subandrio, un vulcanolog oficial.

"Activitatea Merapi este în continuare puternică şi alerta este încă în vigoare", a adăugat el.

Echipele de salvare au anunţat sâmbătă că au descoperit noi cadavre în jurul vulcanului situat în apropiere de oraşul Yogyakarta, în centrul insulei Java, a adăugat oficialul.

Vineri seara, vulcanul a erupt noi nori de cenuşă timp de o oră.

Mai mulţi vulcanologi japonezi sunt în zonă pentru a ajuta la supravegherea vulcanului şi vor instala echipamente de captare care să permită măsurarea presiunii atmosferice.

"Echipamentele de captare vor fi amplasate la aproximativ 20 de kilometri de crater şi vor permite ameliorarea supravegherii activităţii vulcanice", a declarat Subandrio.

Merapi, care are înălţimea de 2.914 metri, este situat în centrul unei regiuni foarte populate, la 26 de kilometri de Yogyakarta.

Ultima sa erupţie datează din iunie 2006, când au murit două persoane.

Aceasta a intervenit la câteva zile după cutremurul din 27 mai 2006, cu magnitudinea de 6,3, care a afectat oraşul Yogyakarta şi împrejurimile sale şi a provocat moartea a aproximativ 5.800 de persoane.

Din cauza riscurilor, Merapi este vulcanul cel mai supravegheat din Indonezia, care are 69 de vulcani activi.

Aeroportul din Yogyakarta a fost închis până luni, în timp ce numeroase zboruri către această regiune au fost anulate de la începutul erupţiei vulcanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici